22 Mayıs 2009 Cuma

Solunum cihazım nerede?

Nefes alamıyorum, boğuyor beni her şey. Herkesin düşüncesine önem vermekten çok yoruldum. Hayatımdaki herkese farklı bir yer vermek eziyet gibi gelmeye başladı. Neden? Belki de sebebi verdiğim değerin karşılığını haketmiyor oluşumdandır...

Karşılık beklemeden mi yapmalıyım acaba? İyi de çok mu zor içten cümleleri duymak, çok mu zor insana değer verildiğini hissettirmek? Zor sanırım. Ya da yanlış insanlardan bekliyorum ben.

2 hafta önce 2 kez Antalya'ya, geçen haftasonu Konya'ya, geçen salı günü de İzmir'e giderek haddinden fazla gezmiş, 1 ay içinde bilmem kaç saat otobüs yolculuğu yapmış ve bir o kadar da eğlenmiş oldum. Böyle geçen 1 ayın sonunda, pazartesiden itibaren 5 Haziran'a kadar sürecek bir final haftasına giriyorum. Ben final haftasına genelde işkence haftası derim, bilmem siz ne dersiniz...

İzmir gezimde gördüm 'yine' gördüm ki büyük şehir bana göre değil. Büyük bir şehirde gerçekten çok fazla olurdum kendime. Yani argo bir ifadeyle 'bozulurdum'. Yok, sakın bana bozulmayacak insan hiç bir yerde bozulmaz demeyin. Bozulmayan insan mı kaldı derim size. İzmir güzeldi. Hoştu, sevdim. Gene gitmeyi isterim tabiki.

İzmir'de güzel şeyler öğrendim. Ne mutlu bana ki yine bir şeyler kazandım, yeni gördüğüm insanlardan ve şehirden. Bu yüzden seyahat etmeyi seviyorum işte. İnsana bir şeyler kazandırıyor mutlaka...

Bütün bunların dışında, Work and Travel zımbırtısıyla birlikte gideceğimden ötürü, uçak biletine 710 euro ödemiş olmanın verdiği sonsuz mutluluk(!) sayesinde pek bir güzel geçiyor günlerim.

"Amsterdam - Detroit - Norfolk - Virginia Beach" şeklinde bir uçak rotasına sahibim. Yanımda 2 adet sınıf arkadaş insanı mevcut. Bakalım neler olacak Amerika'da? 19 Haziran'da çıkışımızı yapıyoruz kısmet ise...

Büyük şehirde bozulmaktan korkan insan bakalım Amerika'da ne yapacak? Hepsi gelecek ayki "Arif who lives in dreams" sayısında!

Şaka bir yana, cidden merak ediyorum ne yönde değişecek hayatım. Benliğimi kaybetmeyeceğimden eminim, tek ümidim hayalini kurmadan yaşamak istiyorum tüm güzellikleri, keşke demeden geçirmek istiyorum zamanımı, mutlu olmak istiyorum 3-4 aylığına, özgür olmak istiyorum... Merak etmek istemiyorum. Gerçek 'ben'i kabul etmek istiyorum.

Bir süreliğine yokum, finaller malum, sonra Ankara'ma dönerim, sonra bakarız son duruma yine...

8 yorum:

  1. :) sınav haftası her zaman işkence haftasıdır tabi,içinde sınav olan ne güzel olabilirki ? :)
    bende merak ettim Amerika maceralarını :) beklicez artık yazılarını (:

    YanıtlaSil
  2. Şaka bir yana, cidden merak ediyorum ne yönde değişecek hayatım. Benliğimi kaybetmeyeceğimden eminim, tek ümidim hayalini kurmadan yaşamak istiyorum tüm güzellikleri, keşke demeden geçirmek istiyorum zamanımı, mutlu olmak istiyorum 3-4 aylığına, özgür olmak istiyorum... Merak etmek istemiyorum. Gerçek 'ben'i kabul etmek istiyorum.
    ............
    hepsi olacak inşallhhh.....umutla sabırla... :)

    YanıtlaSil
  3. @Merve,

    Haklısın, sınav olan şeyler ne zaman güzel oldu ki? :))

    @kim gölgesinden kaçabilir ki;

    İnşallah. Ah, umut, gözün çıksın mı demeli? :)

    Umutlu olmamak elde mi zaten.

    YanıtlaSil
  4. merhabalar.. Emreden hoplaya zıplaya gelmiş bulunmaktayım :)
    şöyle bir bakayım dedim..
    sınavların varmış kolay gelsin.. herkeste aynı dert.. haklısın işkence haftası başka tanımı olamaz :D
    ben birde kurbanlık koyunlar diyorum kendimize..
    kurbanlık koyunlar kesime hazırrr :DD
    Work and travell hmm bu biraz çetrefilli bi aracı ama hayırlısı olsun hadi bakalım benlikleri kaybetmeden güzel değişik bir macera değişim ve gelişim iyi gelicektir .)
    sevgiler..
    büşra (beyazgelinciik.blogcu.com)

    YanıtlaSil
  5. oyy sınav zamanlarımız aynı.. benim 13 tane dersim var duble işkence :D
    work&travel aslında çok hoş bir deneyim, ben gitmedim ama pişmanım. Hem farklı bir kültür, çalışma deneyimi hem de gezip eğlenip dil pratiği dışında bir miktar birikimle dönebiliyor insan.

    Ama hoşlanmadığım yanı, amerika bu sayede ucuz iş gücü elde edip, küçük devletlerin gençlerini sömürüyor :S
    Umarım sınavlarının hepsi iyi geçer.

    YanıtlaSil
  6. @Büşra,

    Hoşgeldiiin :*
    Yeni cevap yazabiliyorum kusura bakma. Final haftasındayım. Şöyle bir maillerime bakmaya girdim nete, bir de bloguma bakayım dedim.

    Work and travel hakkındaki dileklerin için teşekkür ederim. İnşallah hayırlısı olur. Blogunu şu işkence haftası geçer geçmez inceleyeceğim. ;)

    Sevgiler...

    @sidik yarıştıran kaplumbağa,

    Geçmiş olsun sana da :D Benim 3 tanesi geçmiş bulunmakta, geriye kaldı 5 adet sınav. :D

    Work and Travel umarım dediğin gibi olur.

    Teşekkürler, seninkiler de iyi geçer umarım. ;)

    YanıtlaSil
  7. finalleri bitirdik artık rahat bi nefes alma zamanı şimdi :)
    ve tabi tatil..
    bizimki delilik rastgele nerdeyse atlayıp gidiyoruz ya bakalım.. esk,şehirden ankaraya sonra yine bi geri dönüş. finali izmirle yapıp aydına kürkçü dükkanına dönücez tıpış tıpış:D
    bu arada se de yolcusun cok bişi kalmamış artık.. şimdiden sana da hayırlı yolculuklar bol maceralı eglenceli verimli Amerika günleri olsun diyorum.)
    büşra
    beyazgelinciik

    YanıtlaSil
  8. @Büşra;

    Az kaldı ya evet :/
    Çok teşekkür ederim, inşallah öyle olur. :)

    YanıtlaSil