10 Ağustos 2010 Salı

Proje

Kendimle ilgili yeni bir projeye atim atiyorum bu geceyle birlikte. Cok ciddi planlarim var.

Projemin amaci en buyuk sorunumu cozmek: Internet. Bu bir sorun. Hem de cok buyuk bir sorun. Blogunu ve msnini kapatip temelli giden arkadaslarim oldugu icin, yapilabilir oldugunu dusunuyorum. Hayir, dusundugunuz gibi degil, yine kapatip gitmek gibi bir duruma girmiyorum. Girmek zaten sacma. Yapanlari alkisliyorum; ama bu benim yapamayacagim bir sey oldugu icin, sacma geliyor bana.

Lakin, projenin uzerinde su anda calisiyorum ve final haftami + ev bulma durumumu cozmem ve ustune Ankara'ya donmemle birlikte, projenin tam anlamiyla baslayip; uygulamaya gececegi inancindayim.

Ramazan gibi guzel bir maddi-manevi temizlenme ayini firsat bilerek, bu projeyi dogru zamana getirmeye calistim.

Projemin konulari arasinda:

  • Internetle nasil savasilir, nasil yok edilinir, kullanimi nasil minimuma dusurulur.
  • Kitap okuma hizi nasil artirilir, kitabin ellerden dusmemesi icin yapilmasi gerekenler.
  • Bir insan nasil sevilir, nasil asik olunur, ayrilinca nasil atlatilir ayrilik evresi.
  • Ingilizce, ana dile yakin nasil getirilir, Toefl'ci nasil olunur ya da dogulur mu.
  • Makine muhendisligi 4 yilda* bitirilebilinir mi. *stajlar haric.

Oyle hafife almiyorum bu seferkini. Ciddi anlamda yeniden bir degisiklige goturmeye calisiyorum kendimi. Nasil Amerika'yla bir baska Arif olduysa, bu projeyle de baska bir Arif olacak.

Kendimi Windows Update'i gibi hissettim. Oh yea baby! Download me! Make me updated all the time...

Bununla birlikte, cidden daha fazla sorunlarimdan bahsetmek istemiyorum blogumda. Konular gozumun onune geldikce daha da cogaliyorlar. Hele ki her seye duygusal yaklasiyor olmam, her ilgi gosterene fazladan hayal depolamam cok geliyor. Duygularim konusunda cok hata yapiyorum. Ve bu projeyle birlikte sifirlaniyor hepsi.

Bundan sonraki 1-2 aylik surecte, cok az kullandigim ve artik private hale getirdigim Twitter hesabimi kullanmamaya, Facebook hesabimi mumkun oldugunca kapali tutmaya, Msn adres(ler)imi acmamaya... diger bir degisle; beni nete baglayan seyleri kullanmamaya ozen gostermeye karar verdim. (nokta)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder