6 Ağustos 2010 Cuma

Smile! It's Friday! - Ho?

Cuma gunlerini seviyorum. Hemen nedenlerini sayayim, sizin de en sevdiginiz gun olsun:

  • Bircok kisinin son calisma gunudur. Yani haftasonu tatiline girmeye saatler vardir sadece.
  • Ogrenciler de ayni sekilde haftasonu tatili / memlekete gitmeler / en yakin sehri arkadaslarla gezmeler vs nedenlerle guzel planlari gerceklestirmek icin saatleri sayabilirler bugun.
  • TV sevenler icin cuma gunleri guzel programlar, hatta gecesi icin guzel eglence programlari olabiliyor.
Daha bir cok neden sayabilirdim aslinda; ama ne yazik ki cogu cumartesi gununu calisarak gecirenler icin uygun olmayan sebepler. Benim icin olanlara gelince:
  •  Oncelikle, cumartesi gunu pek isim olmadigi icin, cuma gecesini istedigim kadar uykusuz gecirebiliyorum.
  • 3 yillik universite hayatimda, cuma gunlerim genelde bos geciyor. Ya dersim hic olmuyor ya da yarim gun oluyor. O yuzden bu gun benim icin yari-tatil gibi oluyor.
  • Cuma gunu mubarek bir gun, bildiginiz uzere. Erkeklere farz olan bir adet Cuma namazi kavrami mevcut normal vakit namazlarina ek olarak. Ve ben, vakit namazlarini kilamayan insan, cuma gunu namaza gitmeye calisiyorum. Ve gittigim zamanda gunum normalden daha da huzulu geciyor.
O yuzden dunku ruh halimden su anda eser yok. Positif bir haldeyim. Mutluyum. Icimdeki, oglenden beri duran o guzel huzur yatana kadar devam ediyor... Allah bozmasin diyorum; ama kime diyorum...

Bugun Amerikan Kultur Dernegi Dil Okullari adi altinda Isparta subesine gittim bir bayan arkadasimla. Ikimizde Toefl'a yapismis durumdayiz. 3-4 saatlik bir seviye tespit sinavi ve pesine bir hocayla yaptigimiz speaking olayindan sonra, seviyelerimizi ogrendik. En az B1 seviyesinde olmamizi istediler bizden. Bayan hoca bana "C1 gibisin aslinda; ama B2 seviyesi oldugun kesin" dedi. Ben de sevineyim mi uzuleyim mi bilemedim. Simdi telefon bekliyoruz, fiyat ve zaman konusunda bizi bilgilendirmeleri icin. Iki kisi oldugumuz icin pahali gibi olacak; ama ne yapsam bilmiyorum. Yurt disi icin Toefl sart...

Yazimi bitirmeden, muslumanlarin ibadet yeri olan, camiideki meleklerden bahsetmek istiyorum. Bu cuma degil de, gecen cuma, muftunun dedigine gore, camiye ibadete gelen kimselerle ilgilenen melekler varmis, yani sanirim camideki melekler oluyor bunlar. Bu melekler, camiye girdiginizde sizdeki butun kotu dusunceleri, sikintilarinizi, sorunlarinizi sizden alip uzaklastiriyormus. Boylece bir huzur doluyormus icinize, diye vaaz vermisti muftu bey. Dogruluguna inaniyorum tabii ben de. Oyle cok cok dinime bagli biri degilim, ne yazik ki; ama inaniyorum Allah'a ve buyurduklarini yapmaya calisiyorum elimden geldigince. Ki ben gibi dengesiz biri bile yapabiliyorsa, bircok kisi yapabilir. Ilk dini yogunluga sahip yazimi da burada bitirir, cuma aksamimin keyfini cikarmaya devam ederim...

6 yorum:

  1. Cumaları hiç sevmem; çünkü yarın tatildir ve hafta içinin o düzeni hafta sonunda yoktur.Saçma ama sevmem. :) Ama cumanın o manevi hazzını da bilen bir insanım.Huzur verir insana iyi ki var.

    Ayrıca "C1 gibisin aslinda; ama B2 seviyesi oldugun kesin" kısmı güzelmiş.Gibi ve kesin. :D İngilizce konuşmaktan böyle olmuştur zavallım. :P
    Başarılar dilerim sana bu yolda. :)

    YanıtlaSil
  2. Ah sen de cok tersmissin cuma gununun rahatligi konusunda. :D

    O bayanin Ingilizce konusmasi iyiydi epeyce. Tam hocaydi yani.

    Tesekkur ediyorum cok. ^^

    YanıtlaSil
  3. sinem'e son derece katılıyorum ben de hiç sevmem çünkü h.içinin düzeni hiç olmuyor h.sonunda.
    bir de benim sevmememin bir nedeni de hafta içi herkesle aynı monoton işleri yaparken, haftasonu millet canını çıkarırcasına eğlenirken benim evde kös kös oturup sıkılmak zorunda olmam. berbat bişiy..

    YanıtlaSil
  4. Ah bak o da var. :/ Haftasonlarimin zehir gibi gectigi zamanlar geldi aklima. Allah sen evlerden irak tut. :|

    YanıtlaSil
  5. saol yau baya moral oldu :D

    YanıtlaSil
  6. Yaz okulunda oldugumu ve yarin final sinavlarimin basladigini belirtirim. :D

    YanıtlaSil