12 Eylül 2010 Pazar

Bu yenir ki.

Bu yazimda su siralar yedigim haltlardan bahsetmek istiyorum:
  • Bayram tatilinde 4 kere bogaz koprusunden gectim diyebilirim. Avrupa yakasinda bir cok yeri gordum, bir cok akrabayi gordum, bir cok alisveris merkezlerini gordum. Dolmabahce'de bogaza karsi cayimi da ictim. Ailecek, ablam, enistem, yegenim ve ben, eglendik. Anadolu yakasindaki alisveris merkezlerine de gittik tabiki. Ben 1 gidisimde yeni bir roman aldim. Baska bir gidisimde de, bugunku gidisimde, baska yeni bir roman ve bir adet de messenger (postaci) canta aldim. Cerrah isimli kitaba yeniden basladim; ama sarmadi diyeyim, anlasilsin. Yani devamini getiremedim; cunku projelerle ilgili duzenim bozulmus durumda, bir de zorla gerilim kitabi okumanin bir anlami yok. Aldigim kitaplar, ask konulu kitaplar haliyle. Canta aldim, 1 yil aradan sonra bir de. Nasil bulabildim bilmiyorum; ama basardim. Yani yaygin markalarin guzel cantalari olur dedim; ama dukkanlarda neredeyse messenger canta modeli "hic" yok. Ayakkabi Dunyasi'nda, reklam da yaparim, bir canta -U.S Polo'nun-reklamlar eey ey- gordum. Kararsiz kaldim bir sure; ama sonradan fena olmadigina karar verdim ve aldim. Hayirli olsun bana. Aldigim kitabin isimlerini sirayla okurken blogumun kosesine eklemeyi dusunuyorum onceki gibi.
  • 12 Eylul. Dusuncemle ilgili bir tek kelime etmedim, ne internet ortaminda ne de normal hayatimda. Bugun Facebook'da bir ileti paylastim, kendi yazdigim ki yine dusuncemi belirtmeden, yoruma dayali bir seydi. Oy veremedigimi de soyledim; cunku Pazar gununu Istanbul'da geciriyorum, Ankara'da degil. O iletiye, hicbir iletime yorum yazmayan biri bile yorum yazdi. Cok yorum alan bir sey olmadi; ama ilgincti yani dusunceler. Bir kismi desteklenebilir bir kismi desteklenemez dusunceler idi. Ki hala dusuncemi paylasmayi uygun gormuyorum; cunku insanlarin hicbir seyine saygi gosterilmeyen bir ulkede yasamaktan, hosgorusuz davranislardan dolayi korkmak yuzunden, sessiz kaliyorum, kalacagim da. Ne yazik ki de oy veremiyorum. Hos, cekimserlige yakindi benim dusuncem yine de. Tek dilegim, Turkiye icin en guzeli, en iyisi, en harikasi olur. Partisine oy verenlerin yuzunu kizartir umarim gelecekteki guzel gelismeler. Surekli Turkiye'yi kotuluyor bastaki bazi kisiler ve toplumdaki buyuk solcu kesim; ama bana kalirsa bizim ulkemizin de bir bildigi var elbet bu hayat savasinda. Gizliden gizliye gelisiyoruz. Oyle hissediyorum ve inaniyorum da. Eger Amerika ile isbirligi yapip, kendi irademizi saglayacaksan, ben destekliyorum, yapalim, yukselelim. Bozulacak kultur oldugunun korkusundaki insanlar, ölmüş gitmislerin arkadasindan yas tutmasin, ulkesine sahip ciksin, bir sekilde. Ben boyle dusunuyorum. Siyasetle baglantim yoktur zaten. Hic de olmadi. Olmasin da...
  • Alisveris merkezlerinde gezerken anladim ki aslinda dukkanlarda benim begendigim bir sey bulamamak degilmis mesele. Sorun benim kilolarimdan rahatsiz olup; hicbir seyi kendime yakistiramamamdaymis. O yuzden yarindan itibaren, moralimi bozan bu meseleye kesin cozum getiriyorum.
  • Projemi dikkate alsam iyi olur.
  • Saclarimi kestirmek istiyorum, cok igrenc hissediyorum Istanbul'da uzun sacliyken. OF! Nemden saclarim bir tuhaf oluyor. Yetmezmis gibi, kivrim kivrim oluyolar yikadiktan sonra. Dalgali ve seyrek saclarim var. Guzel gibi aslinda; ama kisa sac daha iyi ben de sanirim.
  • Yarin kendime gelsem gercekten iyi olacak. Yoksa boyle yurumez bu sekilde hayatim. Zaten yakinda okul mevzusu da basliyor. Hadi hayirlisi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder