27 Şubat 2011 Pazar

Gece ve Yalnizlik

Hic ders almiyorum. Yapamiyorum sanirim. Beceremiyorum boyle bircoklari gibi olabilmeyi. Safim iste bildigin. Yani erkegin saf olani nasil olurdu acaba dusunen herkese, "en" ile baslayan bircok sifatla birlikte ornek gosterilebilirim.

Gecen yazdigim bir cumleyi hatirliyorum, hayat bana hala ogretemedi bazi seyleri. Hala ders almadim. Bunu bir sey oldugundan ya da yakin zamanda basimdan bir sey gectiginden dolayi yazmiyorum. Bu saatlerde hep boyle olurum ben genelde. En icine kapanik, en masum, en saf, en yalniz ve en duygusal hallerime burunurum bu saatlerde. Yanimda biri olsa asik olurum kolay bir sekilde heralde bu halimdeyken. Cozemedim neden boyle oldugunu; ama tahminimce bircok insan gece saatlerinde bir yalnizlik cekiyor...

Tamam biliyorum, once okulumu bitirmem lazim, bir yere yerlesmem lazim, hayatimi 2-3 seneligine kalici bir hala getirmem lazim once. Neden ama? Neden erteleniyor bazi seyler? Neden ertelemek zorunda kaliyorum tam 9 senedir? Bazi seyler icin yurt disina mi gitmem gerekiyor benim? Neden? Vardir iyi bir yani tabiki bunun. Ben de onu cozmekle geciriyorum degerli vaktimi... Oysaki kapat isiklari yat, uyu; degil mi?..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`

Bugun Fransizca kursumun ilk gunu idi. 3 ders saati nasil gecti anlamadim. Ogrendigimiz sadece alfabe idi. Ve cok pisman oldum, daha once boyle bir seyle ilgilenmedigim icin. Kanadali hocamiz bile benle arkadasima sasirdi, bu kadar istekli oldugumuzu gorunce. Derslerimizi Ingilizce almamizin faydasini goruyorum. Ingilizce aksani cok iyi olmasa da hocamizin, gayet ekstra Ingilizce pratik icin cok cok yeterli benim icin.

Fransizca kursundan sonra Erasmus sinavina girdim. Universitede 2 kez bu sinava girdim, ikisinde de kazandim ve ikincisinde Litvanya'ya gittim. Daha sonra Iaeste sinavina girdim ve daha iyi bir sonuc alarak onu da kazandim. Henuz staj icin yer belli degil, hos, oylesine girmistim zaten. Bugunki 3. Erasmus sinavina da oylesine girdim. Staj icin giriyorum, dedim bircok kisiye. Oysaki oylesine girdigim bir sinav. Sadece sonucu gorup, kendimi mutlu etmek amacim. Tabi ne kadar yuksek puan alirim tartisilir...

Yarin yine Fransizca kursum var. Sabah kalkip guzel bir kahvaltidan sonra alfabeyi calisip; gidecegim. Sonuna kadar katilacagim bir kurs olacak. 60 saatten 3 saati gitti bile. Geriye kaldi 57 saat.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bir Cumartesi gecesi daha gecer ve Arif sahnelerden ayrilir, sessiz, sakin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder