25 Mart 2011 Cuma

Haket(-me)mek...

Bugune kadar basimdan gecen, beni mutsuz eden seyleri dusunurken, hep hakettigim bir seyler vardir mutlaka, dedim. Elbet bir yerde birini uzmusumdur, bir seyi yanlis yapmisimdir, dedim; ama son zamanlardaki hallerime hicbir sey bulamiyorum. Diyemiyorum su yuzdendir diye. Haketmiyorum cunku uzulmeyi, gecenin bir vakti aglamayi, anlasilmamayi daha bir cok seyi haketmiyorum. Hakettigim seyler bana hep uzaklarda kaliyor. Bu sadece sevebilecegim bir sey degil. Bu beni mutlu eden her seyde oluyor. Hep ya bir adim uzagimda, ya da bir asir uzagimda... Hic geride birakmadim. Kiymet bildim hep cunku. Olmayinca olmuyor da diyemiyorum artik. Bahanesini hep O kisiye attim. Kendi korkularimi, yalnizligimi hep O'na attim. Oysaki sucu yok. Bu hale kendim geldim. Hem de 1.5 senede...

Eskiden bir cift guzel lafa kanardim saf saf. Simdi kulaklarimi tikamis bir haldeyim. Suskunlugum beni korkutuyor. Ileriyi dusunemeyecek kadar karisik goruyorum artik. Bir yandan da kendime olan guvenimi kazaniyorum. Yapamiyorum. Yenik dusuyorum iste hayata. Daha yola cikmadan yenik dusuyorum. Her sey cok zor geliyor gozume. Oyle de zaten. Bu kadar guvenemiyorum kendime. Acizim, evet. Bir kulun olabileceginden daha da acizim. Korkagin tekiyim ben. Yapamiyorum.

Gor beni ne olur. Birakmak istiyorum bu sinavlarin hepsini. Calismadan geldigim sinavlar zaten. Kazanmak istemiyorum sonsuz mutlulugu ben. Haketmiyorum cunku bu sinavlarin hicbirini. Bu kadarlarini degil.
Gün ağarınca boynum bükülür
Dalarım uzaklara gönlüm sıkılır
Sorma ne haldeyim
Sorma kederdeyim
Sorma yangınlardayım zaman zaman
Sorma utanırım
Sorma söyleyemem
Sorma nöbetlerdeyim başım duman
Ah bu yangın beni öldürüyor yavaş yavaş
Kor kor ateşler yanıyor içimde
Aşkı beni kül ediyor

Ben bile inaniyorum guzel seyleri hakettigime. Bu bencillik, kendini begenmislik degil. Eminim hakettigime. Neyi bekliyorum o zaman ben? Daha ne kadar beklemem lazim? En azindan bu sekilde agir gelmesin yuku... Ben alistim zaten beklemeye.
Ne senden öncesi
Ne senden sonrası
Ne senden öncesi
Ne senden sonrası
Ayrılık aman
Ölümden yaman
Geçmiyor zaman geçmiyor
Ne anam, babam
Ne hoş hatıram
Yetmiyor canım yetmiyor
Ben sende tutuklu kaldım
Kendi hayatımdan çaldım
Yedi cihan dolandım
Bana mısın demiyor
Ben sende tutuklu kaldım
Kendi hayatımdan çaldım
Yedi cihan dolandım
Bana mısın demiyor
Sakladım gözlerimi
Sustum hep sözlerimi
Yandım yar közlerimi aah…
Savur savur bitmiyor
Ben sende tutuklu kaldım
Kendi hayatımdan çaldım
Yedi cihan dolandım
Bana mısın demiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder