2 Şubat 2010 Salı

Yapboz

Acitmiyor artik canimi oyle ufak seyler. Ogrendim... Ogrendim umursamamayi, istememeyi, cok kapilmamayi, istenmemeyi, birakip gitmeyi, fazla sorgulamamayi... O kadar canimi acitiyor ve beni o kadar mutlu ediyor ki hayatimin son 2 yili, anlatamam. Tabii ben yine, eski ben olarak isin sadece canimi acitan kisimlarina yogunlasiyorum. Oysaki en dipteyken bile, yasadigim bu degisimlerin bana ilerisinde cok guzel mutluluklari getireceginin farkindaydim. Basit konularda tutarsiz olmama ragmen, onemli konulardaki tutarli ve dengeli yaklasimlarima bayiliyorum. Hatta bazen o kadar guzel anlara geliyor ki kendimle gurur duyuyorum adeta.

Su anda dert ettigim, gidip su ilginc baltik ulkesine yerlesmek ve neden zamanimi artik verimli gecirmedigimi anlamaya calismaktir. Farkli bir ulkeye gitme konusundaki sikintim boyle "aman ne yaparim ben orada, nasil alisirim" gibi seyler degil; cunku Amerika'ya giderken de ayni seyi yasamistim ve cok da sorun olmamisti, 2. haftadan sonra. Dusundugum, gittigimde zamanimi verimli kullanabilecek miyim orada, gezmeyi istedigim yerleri gorebilecek miyim, kultur ve dil anlaminda kendime istedigim kadar seyi katabilecek miyim... Ozetle gittigime, kagitlar bazinda elde ettigim basarilar disinda, guzel seyler katabilecek miyim? Gercekten degecek mi hepsine? Sadece bunu dert ediyorum. Yoksa sonucta yabanci ulke, gidebilir herkes, imkan oldugu surece... Imkan demisken, maddi anlamda da nasil bir durumdayim bilemiyorum. Acaba yetecek mi bir ay icinde elime gecen para, orada yasamam icin? Su siralar bunlari dert ediyorum. Allah buyuk dertler vermesin, kimseye. Bunlar ne ki...

Su siralar her ne kadar bir seylerden verim alamadigimdan yakinsam da, hayatim ve gelecegim adina, her bir tasin yerine guzel bir sekilde oturuyor olmasi beni cok mutlu ediyor. Geride zararda olsam da, ileriye karsi zarar ya da kar da oldugumu bilemesemde, her seye ragmen, kendi yapboz'umu tamamladigimi dusunuyorum. Bu beni mutlu eden sey su siralar... Allah daha guzel mutluluklari yasatsin... Bunlar bile yeter.

~~~~~~~*~~~~~~~

3 yorum:

  1. Amin Amin, daha güzel mutluluklar hepimizin olsun.

    Böyle umutlu yazılar yazmanı seviyorum cicim.

    Kocaman sevgiler;

    YanıtlaSil
  2. ne güzel de anltmışsınz içinizdekileri, her şey çok açık böyle içini döken az insan vardır.

    YanıtlaSil
  3. Çok şanslısın ve birçok insanın yaşayamadığı bir hayat sahibisin.Mutlu olmak için çok sebebin var gibi duruyor buradan. :) Bazen çok da düşünmemek,yaşamaya bakmak gerek.
    Bence de Allah daha güzel mutlulukları yaşatsın... ;)

    YanıtlaSil