6 Haziran 2009 Cumartesi

Gözyaşı…

(04-06-2009)

Uzun süredir böyle ağlamamıştım. Nedensiz oldu biraz. Belki de az önce izlediğim Prison Break isimli dizinin finalinden etkilendim. Bilmiyorum, sadece ağladım.

Farklıydı döktüğüm gözyaşlarım bu sefer. Biri içi ağlamadım yalnız, herhangi bir şeyim eksik diye de ağlamadım, mutluyum diye de ağlamadım, Allah için de ağlamadım… Kendim için ağladım. Halime üzüldüğüm için de değildi gözyaşlarım. Bilmiyorum. Farklı bir ağlamaydı bu seferki.

Ağlarken aklıma hiçbir şey gelmedi. Başka zaman olsa belki en kötü durumları getirirdim aklıma, daha hisli ağlayayım diye. Bu sefer sadece boş bir ekrana baktım, hiçbir şey düşünmeden, sadece kendi içimde uzaklaşarak…

Şu anda görüyorum bazı şeyleri. Çok mu sıkmış beni bu dünya? Nasıl becerdi bunu? Ne çok sıkılmışım, bezmişim bu dünyadan ben ya? Ne çok şeyi içime atmışım da böyle ağlayacak şekle gelmişim? Neyi hak etmişim acaba, söyler misiniz? Kime ne zararım olmuş da sürekli kötü durumlardan yakınacak şekilde yaşar duruma gelmişim ben?

Ne ettiysem, kendime etmişimdir… Bunu bilir; bunu söylerim ben!..

Neden ben o “kişisel gelişim” kitaplarından fırlamış insanlar kadar ‘rahat’ olamıyorum? Neden bu kadar çok şeyi düşünüyorum aynı anda? Neden herkese tutarsızca değer verip; her defa üzülen ben oluyorum? Neden artık kimseyi sev(e)miyorum, neden ‘mekanikleşiyorum’? Beni farklı kılan budur değil mi? Tabi… İstemiyorum farklı olmayı ben. Bu hayatı ben seçmedim; düzeltmek için yığınla çaba harcamama rağmen, neden tek bir adım bile ileriye gidemiyorum? Neden geri düşmemek için tüm enerjimi sarf ediyorum? Hayatımın nesi var değil mi? Nesi yok ki…

En büyük sorulardan biri de “neden çevremde ben kadar düşünen, ağlayan, zırlayan, konuşan, gülen, hisseden, soran, bakan, yiyen, nefes alan vb. türden duygusal faaliyetlere açık başka bir ‘erkek’ yok?” Neden beni anlayan hep bayanlar oluyor? Neden çevremi bazı konularda büyütmeye çalışmaktan yorulmuyorum?

Soru soran değil; cevap veren olmak istiyorum!

6 yorum:

  1. Ne ettiysem, kendime etmişimdir… Bunu bilir; bunu söylerim ben!..
    ...
    aynı kelimeler benımde kaderim galıba....yüreğine sağlık....

    YanıtlaSil
  2. sanırım fazla kaba mühendis erkeğin içinde kalmışsın sen :) emin ol senin gibi ince düşünen bir sürü erkek var..
    Haa kızlar konusun gelince, senin tarzından erkekleri görünce içlerindeki şefkat duygusu kabarıyor, aslında farkında olmadan çekiciliğini arttırıyosun kadınlara karşı :D olayın bide bu ucundan bak :)

    YanıtlaSil
  3. aslında ağlaman için ne kadar çok sebebin varmış öyle değil mi..ve bu sebepler çoğu insanda var..bende bazen psikolog olmak istiyorum..onların hiç böyle sorunları olmuyordur kendikendilerini onarıyorlardır diye..oysa ne saçma onlar sadece bunun okulunu okuyorlar ve bildikleri ile dikiliyorlar insanın karşısına bizi biz düzeltmeliyiz hayat ya da değiştiremeyeceklerimiz değil biz..nasıl?işte orasını bende bilmiyorum..ama bir yolunun varlığına inanıyorum..
    yüreğine çok iyi bak..

    YanıtlaSil
  4. @kim gölgesinden kaçabilir ki;

    Aynı duyguları paylaşmak güzel...

    @sidik yarıştıran kaplumbağa;

    Evet, hiç sorma ya. Kaldım yığınlası arasında :| Boğuluyorum bazen, birkaç arkadaşım olmasa...

    @*ĞĂŶŶŐŔ*;

    Kelin ilacı olsa, önce kendi başına sürerdi; atasözü geldi aklıma birden, sen psikologların durumundan bahsedince. :))

    O gün ağladığım için kendimi mutlu hissediyorum şu anda. Keşke arada öyle rahat ve içten ağlayabilsem...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. ya tahmin ettiğim gibi işte.. takma bence kafayı. küçük kuzeminde makinada, daa 1. snftan bıkmış argolu erkek muhabbetlerinden. Bizim sağlık alanlarında kız daha çok ama emin ol o da sıkıcı, dengesi yok hani :)) Farklı çevrelerden arkadaş edinmek lazım.

    Ama adapte olamaman çok doğal, şimdi tam anlayamayacaksın biliyorum ama bende sorunluyum bu konuda. Mesela benimle aynı tepki veren gayleri pek sık göremiyorum etrafımda, tahammül edemiyorum bir çoğunun hareketlerine.. bayağılıkları, kişiliksizlikleri, usturupsuzlukları falan filan anlatamadım tam ama neyse :D

    YanıtlaSil
  6. @sidik yarıştıran kaplumbağa;

    İşte takmamaya çalışıyorum, kafamın ve düşüncelerimin elverdiği sürece. O yüzden zaten tekstil ve inşaat gibi diğer mühendislik dallarından bay ve bayan arkadaşlar ediniyorum, arayı kapatmaya çalışıyorum. :D

    Anlıyorum durumunu az çok emin ol. :))

    YanıtlaSil