16 Eylül 2010 Perşembe

Yolculuk; ama cok uzaga degil ki...

 
2 gun once dondum Istanbul'dan Ankara'ya. Simdi ise Isparta'ya dogru yol alma zamani geldi. 2-3 gune universiteme, yeni bir egitim-ogretim donemine, yeni bir hayata, tempolu bir yolculuga dogru yol alacagim. Yok, bu sefer abartmiyorum, gidis-gelislerimi. Sadece neler olabilecegine soyle tepeden bakmak icindir tum sozlerim.

Donerken cok sey hissetmedim bu sefer. Hissedecek bir duygum kalmadi sanirim, ya da onceki proje diye adlandirdigim iyilestirme cabalarim sonuc vermis olacak ki, bu sefer duygularima hakim bir sekilde dondum oradan. Onceleri Istanbul'dan donerken, buyuk bir yikim ve moral bozuklugu gibi bir etki olurdu ustumde. Isyanlarim kendi icinde bogusur; olmayacak dualara ettigim aminlerimin olumsuz sonuclariyla yuzlesirdim. Bunlara herhangi biri etki etmiyor tabiiki; gayet kendi kendime hayallere girip; cikmaz sonuclara ulasmamdan kaynaklaniyor.

Su siralar ders kayitlari, esyalarimla valizimi hazirlamam, evde bulunmamin son demlerini vb. turden duygularla gunluk hareketlerimi yapiyorum Ankara'nin bir ucunda. Hani sigara iciyor olsam soyle bir cumle yazardim: Sigarami da yaktim, ayaklarimi da uzatmisim, hafif esen sonbahar ruzgarina dogru vermisim yuzumu, aptal bir siritisla, hayata guluyorum... Bu havadayim aslinda biraz da. Su anda beni tek telaslandiran, ders kayitlari ve butun sene boyunca kalacak yerime verecegim duzen... Baska onemli bir derdim yok. Allah vermesin de. Amin.

Proje 2'ye devam ediyorum 1-2 gundur. Kisin nasil bir diyet ve saglik duzenine girmem gerekir diye arastirma yapiyorum ve simdiden ona uymaya basladim. Malum, kis mevsimi kilo almaya musait ve ben bir yandan vermeye calisacak sekilde hareket etmek istiyorum. Basari duzeyim nasil olur bilemiyorum; ama bu sefer cok kararli oldugumu biliyorum. 1-2 tane PDF dosyasi hazirladim netten buldugum kis mevsimine gore saglikli beslenme konulu yazilardan. Onlarin ciktilarini alip yanimda bulundurmayi dusunuyorum. En onemli maddesi sunlar: Kahvalti sart. Susamasaniz bile su icin. Duzenli uyku ve 8 saati gecmemeli. Bunlar simdilik sorunlu gibi dursa da, zamanla duzene sokacagima inaniyorum.

Isparta'ya dondugumde, ilk olarak kalacagim daireyi temizlemek, esyalarimi duzenlemek, buzdolabini 1 haftalik olarak doldurmak, bir iki arkadasimla gorusmek ve yeni universite donemime baslangic yapmak gibi hedefler belirledim kendime. Belki bir ara canim cok sklrsa ve kimseyi de bulamazsam arkadas olacak, cikar soyle bir nargile icerim. Tek takilmayi seviyorum ben; cunku kuru kalabaliktan hic hoslanmiyorum. Benim bildigim ve samimi oldugum insanlarla oldugum zaman da cok eglendigimi bilirim. 1 haftalik alisma surecinden sonra, ablamin nikahi icin bir Istanbul, daha sonra tekrar bir Isparta yapacagim. Yani 1.5 haftam cok hareketli gececek gibi gozukuyor. Yine de tek derdim su evime yerlesmek, guzelce. Daha sonra kuzenimden esyalarimi almak ve daha da bir yerlesmek. Her sey guzel olmali. Mukemmel olmasa da olur.

4-5 gunde blog yazar oldum, hayirdir acaba? Daha sık yazar idim ben. Sanirim mesguliyetimin dozaji degisti; ama guzeldir boyle devam...

6 yorum:

  1. Eylül ayı beraberinde bloglara okula dönüş konularını da getirdi. :)
    Senin adına sevindim mutlu olduğun için. Allah devamını nasip etsin. :)

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederim, amin, hepimizin.

    Evet uzulerek son yazilarimda ele almaya basladim. :D Ama yine de %90 diger meselelerimi ele aliyorum. Okul blogumu bu ki? Degil. :D

    YanıtlaSil
  3. Normal ama okul da hayata dahil.:D (ayrılık da sevdaya dahil adlı şarkıdan çaldım bunu da. :p )

    YanıtlaSil
  4. Okul bence hayattan bagimsiz dursun. :D Yilimin %60ini yese de uzak durmali. :D (guzel benzetme olmus. Okul kotu bir sey!) :D

    YanıtlaSil
  5. "kış"ı "kışt" yapmışsın oh be :) Anlamıyodum, "neden kış deniyo tavuğa ki, olsun ama çok tezat olmuş, komik olmuş ehehe" diyodum. daha yeni anladım :)

    YanıtlaSil