20 Temmuz 2011 Çarşamba

Son günlerdeki haller

Olabildiğince çözümlemeye çalışıyorum her şeyi. Yani en ince ayrıntısına kadar giriyorum olayların. Her durumda değil tabiki. Sadece aşırı ilgimi çeken kişi ya da nesnelerde derinlere inebiliyorum. Onun dışındaki durumlarda genelde tembelliğim ve üşengeçliğim hakim oluyor.

Vize haftasındayım. Eh çok da iyi geçiyor diyemem sınavlarım için. Hep klasik öğrencilik hatalarımı yapıyorum hala daha. Geçmişimdeki halimi çok özlüyorum bu durumda; ama her Arif farklı bir dokusunu hissettiriyor benliğime. Seviyorum çoğu yönümü. Kendime zararım var en kötü. En azından hala daha masumum çoğu insana göre. O yüzden kendimi seviyorum. Ve attığım mantıklı adımlarımı gördükçe daha da çok seviyorum kendimi. Daha mutlu oluyorum bu hallerimi gördükçe.

O kadar hassas bir hayatımın olduğunu bilmezdim; ama son günlerde nesnelere ve insanlara karşı verdiğim bazı kararlar sayesinde, ciddi anlamda yerine oturmuş duygularımın olduğunu ve hala güzel ve kıymetli, bir o kadar da harika şeyleri başarabileceğim bir hayat zeminine sahip olduğumu gördüm. Mutluyum.

Önümüzdeki Cuma günü doğum günüm. Son doğum günümü bir bayan arkadaşımın bana aldığı küçük bir hediyeyle, masamın yanında durmakta, ve yediğim bir ufak pastayla geçirmiştim. Çok huzurlu ve mutluydum o gün. Ondan öncekini Amerika'da oralı bir arkadaşımın benim için yaptığı programı gerçekleştirerek kutlamıştım. Bu seferkinde aklımda 1-2 şey var gerçekleştirme şekli olarak.

10 gün sonra o güzel ayın huzurunu yaşamaya başlayacağım. Benim için bu sıcakta Ramazan ayını geçirmek daha zor olacak diğer insanlara göre. Çünkü fazladan terlediğimi hesaba katmak zorundayım. Allah bir kolaylık sağlar inşallah diye umut ediyorum. Geçen seneki Ramazan ayıyla başlamıştı 2 senemin aptallığını üstümden atmak. O yüzden bu Ramazan ile birlikte daha iyiye gideceğimi umuyorum. Din konusunda şanslıyım; çünkü benim ailem bana bilmem gerekenleri öğretti ve ben de sorgulayabildim çoğu şeyi. Her ne kadar bazı konularda çelişkide kalsam da, ruhsal anlamda şu anda beni tek tutabilen şey olduğuna inaniyorum dini inancımın.

Uykuyla ilgili sorunlarımı yenmeye çalışıyorum. Sorunun kaynağını keşfettim; ama çözümü için kendimde bazı şeyleri başarmış olarak görmem gerekmekte. Karışık biraz; ama çözeceğim az kaldı.

2 yorum:

  1. Arif be.. Şu sözün var ya..

    En azından hala daha masumum çoğu insana göre.

    Bu beni üzüyor biliyor musun? Masum olmayanların masum insanlara mutluluk verme şansları o kadar az ki, masumların masumlarla karşılaşabilmeleri ondan daha az. Offf ne bileyim, bir cümle ile kapattım kendimi yine düşüncelerimin arasına :/

    Yeni yaşını şimdiden kutluyorum :) Dini inanç konusu ise harika :) İnanmak mutluluktur :)

    Sevgiyle kal Arif :) Değerli dostum :)

    YanıtlaSil
  2. Cok tesekkur ederim Varolcuum; ama uzulerek soylemeliyim ki haklisin. Masum insanlarin masum insanlari bulma olasiliginin dusuk olusunu kalbimin derinliklerine kadar hissetmekteyim. Ozellikle 2 yildir. Ve ne yazik ki masum olmayanlar mutlu olmayi bilmedikleri icin, mutlu edemeyeceklerdir hicbir zaman. Aci bir gercek...

    Sevgiler. :))

    YanıtlaSil