8 Haziran 2010 Salı

"Remember Me" Filmi ve Ben

Uzun zamandir film izlemiyordum. Hatta uzun zamandir drama turunde bir film izlemiyordum; cunku biliyorum kendimi. Artik eskisi gibi sadece filmi izleyip; anlik uzulmeler gecirip, daha sonra da normal hayatima hizli bir sekilde devam edemiyorum. Filmi izlerken, kendimi karakterlerden birinin yerine koyuyorum ve filme farkli bir sekilde baglaniyorum. En sonunda ise, mutlu sonla bitmeyen bir karaktere baglandiysam eger, kendimi aglar bir sekilde buluyorum. Yani, uzun bir zamandir drama turundeki, ozellikle ask konulu, filmlerden cok etkileniyorum. Oyle bir iliskim olsun mu istiyorum her sefer yoksa cok mu uzuluyorum filmde yasananlara, emin degilim. Tek farkinda oldugum sey, zamanin bir sekilde akip gectigi ve ben, beni disarda bekleyen kisiye dogru gitmektense, sanki kaciyormusum gibi hissediyorum. Ya da beni bekleyen kisilerin yanlis kisiler olmasini onemsemeyip; gereksiz kosusturmalara kapiliyorum....

Remember Me... Bu filme bir sarki ararken denk gelmistim. Aslinda elim gitmedi indirmeye; cunku biliyorum izleyince ne olacagini. Dayanamadim, izledim filmi...Filmi tavsiye etmek gibi bir seyde bulunmak istemiyorum; cunku begenemeyebilir herkes. Sonucta ben izledigim belli kalitedeki her ask filminden yuksek oranda etkileniyorum artik. Yine de filmden biraz olsun bahsetmek istiyorum.

Film, daha cok, 11 Eylul'de, Ikiz Kuleler icin yapilan saldiriya dikkat cekilmis sanirim, eger dramatik kismini geri plana atarsak. Ve bir sekilde tanisan 2 genc insanin aralarinda kurduklari bag ve onun uzerine gelisen diger olaylar konu alinmis filmde. Film muziklerini begendim. Ki piyanonun kullanilmasi bu tip filmlerde, yaratilmak istenen etkinin dozajini artiriyor. Bilmiyorum Youtube videolarini izleyebilir misiniz; ama film muziklerinden birini paylasmak istiyorum:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Su siralar ne alemlerdeyim tam olarak bilmiyorum ben de. Amacim su cuma gunune kadar alnim ak cikayim. Daha sonra da Allah buyuktur diyorum; cunku bir yandan bu  Erasmus derslerini halletmem, bir yandan kendime gelme islemlerini tamamlamam, diger bir yandan da su yaz okulu mevzusunu halletmem gerekiyor. Gelince hepsi geliyor sanirim. Ya da ben cekiyorum bilmiyorum. Yine de icimi rahat tutmaya calisiyorum; cunku gecen gunlerde aldigim kararla birlikte bu konuya cok ozen gostermeye basladim. Kendimi sikmamaya calisiyorum hicbir konuda. Basarabildigim kadariyla iste...

Not: Bu filmler beni ufak tefek hayaller kurmaya itiyor, sanirim bu yuzden izlemekten kaciyorum hep. Ve ne yazikki insanlar sahip olduklarini cok kolay kaybedebiliyorlar, hicbir seyin kiymetini anlamadan ustelik...

6 yorum:

  1. Merak ettim izleyeceğim filmi beğenirim belki :)

    YanıtlaSil
  2. Bloguma hosgeldin oncelikle.
    Izlemelisin bence. Ben hala film muziklerinin etkisindeyim. :)

    YanıtlaSil
  3. Müziklerine bir diyeceğim olmamakla beraber senaryo çok sıradan değil miydi? :/
    Sonuna doğru "ee ama hiç de ilginç değil." diye düşünürken son sahneler çok etkileyici geldi o ayrı.O son sahneler için izlenir miydi? Evet. :)

    YanıtlaSil
  4. Siradan gibiydi biraz, evet; ama ben etkilendim nedense, belki de bitirisi guzeldi. Ondan etkilendigim icin olabilir. :))

    YanıtlaSil
  5. Ya Arif inanmazsın geçen gün izledim filmi.. şimdi blogunda gördüm gerçekten inanılmaz etkilendim... Of bak gene gözlerim dolacak. Ne diim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. Ne guzel benden baska cok etkilenen de var. :))

    YanıtlaSil