18 Mart 2011 Cuma

Hayat ile yarisim...

Gectigimiz, blogsuz gecen, 9 gun sonunda, hayat bana sunlari yazdirdi, Facebook profilimde gecmistim, buraya da not duseyim. Hosuma gitti cunku yazdiklarim:

"Ilk baslarda suya yazi yazmak gibiydi. Simdiyse yukari dogru cikan yuruyen merdivenle asagiya inmek gibi... Hani bakar-kor olur ya bazen insanlar, onlarla gelecege yolculuk etmek gibi aslinda her sey. Daha yorgun, daha degersiz. Yine de aptal bir gulumsemeyle uyaniyoruz yeni bir gune, daha umutlu, daha inandirilmis..."


"Aslinda daha fazlasi "hayat" denen sey. Hala soguksa elleriniz, huzuru mumla aramaya raziysaniz ve ariyorsaniz, ha bir de, bir kahve icip 5dk muhabbet etmeyi kendinize odul verilmis gibi dusunuyorsaniz "o" kisiden gelen; hala devam etmeyi bekleyen bir yoldasiniz demektir. Simdilik yalniz..."

"Hayat, 3. satir. Aslinda bu yasadimiz degil gercek olan. Biraz gerisinde yasiyoruz her seyin; mutlulugun, o aranilan huzurun, hatta kederin bile bir adim gerisindeyiz. Bosvermisligin bir adim ilerisindeyiz; ama o kesin. Sorulsa herkes yorgun. Kimileri zaten hep mutlu. Kimilerinin gozyaslari sebep aslinda o dogal afetlere... Ya soran kisinin nasil durumu? O kisi sanirim tam yolunda devam eden."

Ne konuda guzel geciyor hayatim?

Himm... Eh guzel, yani zayifliyorum. 2. yuruyusumu de bu aksam gerceklestirdim arkadasimla. O da olmasa, sanirim tek basima cikmazdim. Onun da zayiflamasi gerekiyor. Dikkate alsa dediklerimi aslinda cok iyi bir arkadas olabilirim bu konuda ona. Birlikte zayiflariz. Neyse, zayifliyorum ben. Sadece tartiya ciktigimda degil; kendi vucudumdaki zayiflamayi da hissedebiliyorum.

Ders calisamiyorum yine. Sebebim yok bu sefer. Her sey duzgun. Bu sefer tembelligimden calismiyorum kesinlikle.

Fransizca kursu cok guzel gidiyor. Ustune dusmem lazim daha cok.

Son 2 haftam, surekli kendime, neden hayatimda biri yok, diye sormakla gecti.

Cevremdeki arkadaslarimin varligi bile beni mutlu ediyor. Guzel arkadaslarim var. Allah nazardan korusun... 

 ~~ NOT ~~ 

* Kitap okumak istiyorum. Istemekle kalmasini istemiyorum aslinda.
* Yalnizim iste. Benden hoslandiklarini soyleyenler bile bir yere kadar geliyor. Oysaki net bir sey gorsem; ben koca bir adim atacagim.
* Blackberry bir adet telefon kullaniyorum. Normalde olsa hayatta Blackberry Internet Servislerine aylik 30 Lira gibi bir rakam odemem. Kaldi ki telefonlarina o kadar parayi vermem. Veremem ya da. Vodafone'un kampanyasini somurdum ben de. Mutluyum. Omrumde bunun da zevkini yasamis oluyorum.
* Onceden bir hevesle takip ettigim bloglara bakamiyorum bile. Internetteki girdigim forumlara giremiyorum. Canim istemiyor, isteksizim bir cok seyde. Oyle de boyle de geciyorsun be Hayat! Su siralar canimi acitmiyorsun da. Cok ozlettin bazi seyleri be...
* O kadar cok kelime var ki dilimin ucunda; gucum yok ifade etmeye. Klavyeye bakiyorum bazen; o da butun tuslariyla bana bakiyor. Amerika'dan almistin beni unuttun mu, der gibi.
* Goruyor musun blog? Icimdekileri boyle normal satirlardan siyirmis durumdayim. Adeta birer not edasinda gecistiriyorum... Ozur dilerim.
* Ben oyle anlasilmasi zor biri miyim be Blog? Zararim bir kendime oysaki...
* ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder