16 Eylül 2011 Cuma

Tatil Zamanı - Dördüncü Evre

Dördüncü evreye girmeme 2 gün kala bu yazıyı yazmak istedim. Zira dördüncü evre tatilim gerçek anlamda bir dinlenme tatili olacak! Şuraya gidiyorum Pazartesi günü:

Sarot Termal Devremülkleri

Veee 1 hafta kalıyorum burada! Beni heyecanlandıran kısımlarını sayayım hemen, sakin bir doğasına sahip olması, temiz bir havasının olması, huzurlu bir yerin olması, termal sularının olması ki termal sular zayıflamaya yardımcı oluyormuş (!), banyosunda uzun süreyle kalabileceğim ve harika bir jakuziyi kullanabilecek oluşum, spor tesisi, açık ve kapalı yüzme havuzu, hamam, sauna, tuz banyosu, buhar odası... Off! Tam benlik hepsi! Tadı damağımda kalacağı kesin... Normalde 2 haftalık devremülkümüz; ama geç açılmasından ve herkesin faydalanmasını istediklerinden 1 hafta olarak ayarlandı. Bu tatilimin son evresini oluşturuyor. Sonra harika bir eğitim dönemi beni bekliyor. Planlarımı gerçekleştirebileceğim bir eğitim dönemi...

Tatilden sonra sağlığımla ilgili yapacaklarım konusunda not düşeyim biraz. Dukan diyetini uygulamaya karar kıldım. Sayın Dukan'ın kitabını okudum ve mantığıma ve yemek alışkanlıklarıma çok yatkın geldi. Şu sıralar uygulamak için uygun ortama sahip olmadığım için Isparta'ya döndüğümde başlamaya karar verdim. İsteyenler için Dukan diyetini açıklamak isterdim; ama biraz uzun yordamlı gibi olduğu için internetten araştırılmasını tavsiye ediyorum ve hatta kilo sorunu olanlara mutlaka kitabı edinmelerini ( Dukan Diyeti ) ve okuyup uygulamaları gerektiğini düşünüyorum. Dukan diyetinin resmi internet sayfasında da takip edebileceği bir çizelge mevcut. İlgili formu doldurup, kayıt olmanızla birlikte size gereken günü ve ideal kilonuzu ortalama olarak hesaplamakta. Benim bilgilerim şu şekilde:
Biraz sabır ve dikkat istiyor; ama kesinlikle aç bırakmayan bir diyet. Ve öyle aptal şeyleri de önermiyor, gayet her evde bulunabilecek şeyler var. Bu hesaplayı 83 kilo iken yapmıştım; ama şu anda 81.5 kiloyum, tekrar düzeltmeme rağmen başlangıç kilomu değiştirmedi. Bir de 76 kiloyu bana ideal kilo olarak gösterdi. Ben 75 olmayı hedeflemiştim oysaki; ama tabiki daha da düşebilirim. Tek yapmam gereken 2. evrenin süresini daha uzun tutmak ve 3. evredeki "verilen her kilo için 10 gün kilo koruma günü"nü tekrar hesaplamak.

İşte, okuluma döndüğümde ki bu sanırım 2-3 hafta içinde gerçekleşecek, yeni yeni bir sürü şeye başlangıç yapacağım!  Bugün son kez yaptığım bir şey oldu, o da hamburger yemek! Artık yemiyorum! Dün de son kez pizza yemiştim. Artık pizza, hamburger ve diyete göre muhtemelen dışarda hiçbir şey yemeyeceğim. Ve bir de yeni bir kararla paramı aşırı ideal şekilde kullanıp kenara köşeye biraz para atmaya karar verdim. Çünkü hayalini kurduğum fotoğraf makinesini almaya niyetliyim feci şekilde! Bu tip şeyler beni mutlu ediyor. Ne zaman insan ilişkilerine el atsam, hayatım düzensizleşiyor. Çünkü kendimi çok veriyorum insanlara. Özellikle haketmeyenlere verdiğim değere çok acıyorum; ama artık o da olmuyor. Çünkü...

Sevgiler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder