23 Mart 2009 Pazartesi

Yukarıya...

Allah'ım! Yolumu aydınlat, bana gelen/bende olan tüm kötülükleri benden uzak tut, melekleri benden ayırma, işlerimi kolaylaştır, annemle babama maddi-manevi güç ver!

Amin...

5 yorum:

  1. İlk olarak rf(+)ch lütfen beni yanlış anlama. Benim kendi şahsi inancım evrendir. Yani 4 semavi dinden herhangi birine inancım yok. Fakat birşeye takıldım. Bu sana bir gönderim v.s değil Yukarıya... adlı yazına bir yorum.
    ''Bana gelen/bende olan tüm kötülükleri benden uzak tut. Sana gelen kötülükleri kimse durduramaz senden başka. Ve sende olan kötülüğe ancak sen savaş açabilirsin.

    umarım beni anlamışsındır. :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim yorumun için. Tabiki yanlış anlamadım, eleştiriye açık bir insanım ve blogumunda o şekilde olmasını çok isterim.

    Bilmiyorum aslında hiçbir dine inanmamak nasıl bir duygudur; ama beni çoğu zaman manevi anlamda rahatlatan şeylerden biridir "dua"... Bir yaratanın seni duyma ümidi, beni mutlu ediyor bazen. 4-5 tane arkadaşım var senin gibi mesela; ama sanırım çok önemsemediğimden olacaktır, onların nasıl hissettiklerini irdelemedim hiç. :)

    Teşekkür ediyorum tekrar, düşünceni paylaştığın için.

    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  3. anlayışın ve açık görüşlülüğün için ilk olarak sani hem taktir ediyorum hemde teşekkür ediyorum =D

    ama hiçbirşeye inanmamak diye birşey olamaz. eğer ki nihilist bir insanla konuşmuyorsan ki nihilizm birçok kişide görmüş olduğum kadarı ile zavallılıktır. Herkez birşeye inanır ama bence bir yaradıcı v.s gibi tab'laşmış birşeye inanmak tamamen yalvarma ve sığınma psikolojisinden kaynaklanmaktadır. benim tanrım macro-galaksi... düşünebileceğin herşey. ben mesela evrene inanarak herşeye inanmayı tercih ediyorum gibi düşünebilirsin =)

    YanıtlaSil
  4. Rica ederim.

    Her şeyden önce, ilginç bir düşünce tarzın var. Sen mutlu olduktan sonra diyebilecek pek bir şey kalmıyor bana. Birçok insanın yapacağı şekilde, dinlere inanç konusunda vaaz verecek değilim. Şayet böyle düşünüyorsan demek ki dinler ile ilgili birçok şeyi araştırmış olmalısın. Öyle ki bir müslümanın bildiği şeylerden daha fazla şey biliyorsun müslümanlığa dair ki inanmamayı tercih etmişsin. Yani o dine, ya da bu din hristiyanlık da olabilir, gerçi mevcut hristiyanlık gerçek hristiyanlıktan çok sapmış durumda; ama farzı misal vermekti amacım, inanmamayı tercih etmen saygı duyulması ve düşünülmesi gereken bir durumdur.

    Eğer ki gerçekten, kalben inanıyorsan ve dediğim gibi haddinden fazla araştırıp, görüp geçirip, yeteri kadar bilgiye sahip olup sonra karar verdiysen bir dini benimsememeye, o zaman benim vazifemi gerçekleştirmeme gerek yok demektir. Vazifemin ne olduğunu açıklamama gerek yok sanırım. :)

    Herneyse ben insanları inançları konusunda sınıflandıran biri değilim. Öyle olsaydım içten inandığım arkadaşlarım olmazdı, senin ki gibi benzer düşüncelere sahip.

    Başka şeyler önemli bence, insan ilişkileri konusunda. Hoş, günümüz insanlığı da çok farklı yerlerde...

    Sevgilerle...

    YanıtlaSil